БСП внася документи в Съвета за електронни медии (СЕМ) за регистриране

...
БСП внася документи в Съвета за електронни медии (СЕМ) за регистриране
Коментари Харесай

БСП иска да лицензира партийната телевизия, ясно е как ще се казва

Българска социалистическа партия внася документи в Съвета за електронни медии (СЕМ) за вписване на новата партийна телевизия.

Тя ще се казва Българска свободна телевизия (БСТВ), а логото ѝ към този момент е патентовано.

Документите ще бъдат импортирани от водача на левицата Корнелия Нинова и от Любомир Коларов, който се чака да оглави медията. Той е шеф на сдружението " Българска свободна медия ", което трябва да подаде документите за лиценза. 

Създаването на партийна телевизия на Българска социалистическа партия беше предизборно заричане на Корнелия Нинова преди да стане водач на партията. Формално обаче основаването на медията стартира на 10 юни, когато пленумът на партията взе решение до 15 юли Изпълнителното бюро и фондация " Дума " да са подготвени с нужните документи. Очакваше се те да бъдат подадени в Съвет за електронни медии месец по-късно, само че това става чак в този момент. Дотогава трябваше да бъде ясно и името на медията, което беше публично оповестено през днешния ден. 

Според " Позитано " 20 телевизията няма да е строго партийна, а политематична социална медия. Ще има вести и публицистични излъчвания и такива, свързани с история и просвета. Ще визира повече регионални тематики и проблеми. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР